Matusiak-va-A0_Big_nights

U wordt welkom geheten door twee Arabische broers, chef-kok en leerling in een chic restaurant. Eenmaal meegenomen in de keuken, het heiligdom van de twee broers, gaan ze aan het werk. Om de juiste gemoedstoestand te bereiken voor het bereiden van de maaltijd voeren zij een gezamenlijk dansritueel uit dat ze meevoert naar hogere sferen. Wat had moeten resulteren in een diner voor twee ontpopt zich in een waar offerritueel tussen meester en knecht.

Big Night is een komische mimevoorstelling naar een idee van Sabri Saad El Hamus en Yahya Gaier. Op de Parade van 2004 was het een grote hit. Met Gable Roelofsen in de rol van de jongere broer werd Big Night gespeeld in Barcelona, Madrid en in de Rotonde van de Amsterdamse Stadsschouwburg.

In samenwerking met Joop Braakhekke serveert Theatergroep De Nieuw Amsterdam de voorstelling Big Night in de sfeervolle zaal ‘Next Door’, gelegen tussen restaurant Le Garage en loungebar En Pluche. Vooraf kunt u gebruikmaken van een 3-gangen theaterdiner in En Pluche of geniet u van een cocktail.

woensdag 16 t/m zaterdag 19 maart 21.00 uur
woensdag 23 t/m zaterdag 26 maart 21.00 uur

toegangskaartje met 3-gangen diner en cocktail         (aanvang tussen 18.00 en 19.00)    € 49,50
toegangskaartje en cocktail                                             (aanvang 20.30)                                   € 20,-

Voor zowel de voorstelling als het theaterdiner dient u vooraf te reserveren, bel hiervoor 020-6797176

Credits

Concept: Sabri Saad El Hamus en Yahya Gaier
Spel: Sabri Saad El Hamus en Gable Roelofsen

Theatergroep De Nieuw Amsterdam
www.denieuwamsterdam.nl

En Pluche
Ruysdaelstraat 50 te Amsterdam
www.restaurantlegarage.nl

Achtergrondinformatie

Gable Roelofsen
Gable Roelofsen rondde in december 2008 een jaar lang onderzoek naar Hedendaags muziektheater af aan Advanced Performance Training, Post Hogeschool voor Podiumkunsten in De Singel Antwerpen. Hij is alumnus van The Lincoln Center Theater Directorslab 2006 New York city en behoort tot de eerste generatie studenten van de nieuwe opleiding tot Theatraal Performer aan de Toneelacademie Maastricht die hij afrondde in 2005. Als acteur werkte hij o.a. met makers als Gerardjan Rijnders, Sanne Vogel, Gijs Scholten van Asschat, Ko van den Bosch, Lotte de Beer, Sabri Saad El Hamus, Sjoerd Vreugdenhil en Niek Kortekaas; bij gezelschappen als Toneelgroep Amsterdam, muziektheatergezelschap Orkater, Het Huis van Bourgondie, de Parade, BAT Theater Berlijn en DNA. Naast zijn werk als freelance acteur maakte hij voorstellingen bij theatercollectief Het Geluid. Zijn voorstelling Life is too good to be true van Het Geluid werd onlangs als beste verkozen door zowel publiek als jury tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2010.

Sabri Saad El Hamus
Sabri Saad El Hamus (1957, Caïro), vertrok op zijn 21e naar Nederland. Daar volgde hij de eerste jaren van de Toneelschool Arnhem. In 1988 richtte Saad El Hamus, samen met choreograaf Terence Roe, Stichting Lamaqul op. Met Lamaqul maakte hij o.a. The Undutchables en Yasserbij de Toneelschuur in Haarlem, deze laatste voorstelling werd geschreven door Abdelkader Benali. In 2006 startte Sabri Saad El Hamus met zijn voorstellingenreeks Pax Islamica waarvan De Nieuw Amsterdam vanaf deel drie,Zekket, coproducent werd. Vanaf januari 2008 is hij artistiek leider van Theatergroep De Nieuw Amsterdam waar hij de Pax Islamica reeks inmiddels heeft voltooid.

 

Speellijst

woensdag 16 t/m zaterdag 19 maart 21.00 uur
woensdag 23 t/m zaterdag 26 maart 21.00 uur