Sadettin Kirmiziyuz reist samen met zijn moeder naar Trabzon, haar geboortegrond. Zij trekken langs slagvelden, schoenpoetsers, liters thee en heimwee op zoek naar de Turkse ziel.

Avondland is een theatervoorstelling over nét niet Turks zijn in Turkije, opgelicht worden dankzij een Europese tongval en de spanning tussen tradities bij tweede- en derdegeneratie-migrantenkinderen.

 

tekst, spel, concept: Sadettin Kirmiziyuz

muziek: Bulent AydIn

eindregie: Kalkiman C. Aporos

productie: Trouble Man

coproductie: Theatergroep De Nieuw Amsterdam.

Avondland is een remake van de succesvolle voorstelling uit 2008.


www.troubleman.nl

Achtergrondinformatie

Trouble Man

Trouble Man is in 2010 opgericht om de voorstellingen van Sadettin Kırmızıyüz te produceren. Deze theatermaker met twee paspoorten zal met zijn werk een autonoom en authentiek geluid laten horen in het Nederlandse theater. Trouble Man laat zich inspireren door de ‘getroubleerdheid’ van Kırmızıyüz als migrantenkind. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit, die spelen in onze samenleving. De eerste vier voorstellingen vormen een reeks over ‘hete hangijzers’ als religie, dubbele identiteit en migratie.

Dankzij een subsidie van het NFPK+ en een samenwerking met HvB, De Queeste en DNA zal Trouble Man de komende twee jaar de volgende producties realiseren:

De vader, de zoon en het heilige feest

Kırmızıyüz vertrekt samen met zijn vader naar Mekka voor de Hadj, om zich daar aan de navel van de wereld te drukken. Ze hebben niet veel nodig, ze hebben immers elkaar. De vader als voorganger in dit eeuwenoude ritueel; de zoon als leerling die op het punt staat ingewijd te worden. De vader, de zoon en het heilige feest is een voorstelling over vaders en zonen, geloven en niet geloven, over Abraham, Isaak, Mohammed, God en Allah.

 

Avondland

Kırmızıyüz en zijn moeder reizen door Turkije met als eindbestemming het geboortedorp van zijn ouders. Avondland is een fantasievolle en intieme voorstelling waarin Kırmızıyüz zichzelf spiegelt aan de ideologie van zijn moeder(s land).

 

What’s happenin’ brother?

Kırmızıyüz duikt in zijn verleden en laat zich inspireren door de jonge jaren van zijn broer en hemzelf. What’s happeniní’ brother? is een coming-of-age drama dat leent van The Karate Kid, Un prophète van Jacques Audiard en Dickens’ Great Expectations.

 

Somedaymyprincewill.com

De zus van Kırmızıyüz emigreert naar Turkije om haar aanstaande te huwen. Trouble Man organiseert een interactieve theaterbruiloft in de stijl van Black cat, White cat en laat het publiek getuige zijn bij haar verloving en huwelijk.

Speellijst

wo 21 sep 2011 Frascati 3 Amsterdam

do 22 sep 2011 Frascati 3 Amsterdam

vr 23 sep 2011 Frascati 3 Amsterdam

za 24 sep 2011 Frascati 3 Amsterdam

wo 28 sep 2011 Kruithuis Groningen

vr 30 sep 2011 Vrijthof Maastricht

di 4 okt 2011 Kikker Utrecht

wo 5 okt 2011 Kikker Utrecht

za 8 okt 2011 Toneelschuur Haarlem

do 13 okt 2011 De Lieve Vrouw Amersfoort

vr 14 okt 2011 Theaters Tilburg Tilburg

wo 19 okt 2011 Verkadefabriek Den Bosch

do 27 okt 2011 Theater a.h. Spui Den Haag

zo 30 okt 2011 Speelhuis Helmond